keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Mietteitä viime aikojen treeneistä

Riesa on treenaillut hieman agiesteitä. A:ta, puomia, matalia hyppyjä ja putkea ollaan muutamaan otteeseen onnistuneesti otettu. Lisäksi Riesan kanssa on treenattu tokon perusjuttua. Ihan mukavasti muuten etenee, mutta paikalla olo tuottaa päänvaivaa. Kärsivällisyys ei riittäisi millään. On jotenkin tosi vaikea mitoittaa oikean pituisia paikalla olo treenejä siten, etteivät ne ole liian pitkiä eikä liian lyhyitä =) Lisäksi Riesa on tehnyt lyhyitä namijälkiä ihan mukavalla tuhinalla.

Cina on samoin treenaillut agia, pk-esteitä ja olemme taas vähän tokoakin innostuneet treenaamaan. Eilen oli Riitta Jantunen-Korrin kurssin toinen osa ja taas saimme hyviä vinkkejä. Cinan kanssa kiinnitän erityishuomiota siihen, miten otan sen treeneihin ja miten otan sen kisakehään. Molemmat aivan samalla tavalla. Lisäksi opetan sille jonkin tempun, jonka se saa kehässä tehdä rentoutuakseen ja palkaksi. Nythän olen aikalailla pitänyt sen sivullani käskyn alla koko ajan jottei rupea veuhtomaan. Liikkeiden välissä pyydän sitä tekemään tempun, joka vapauttaa Cinan kerääntyneitä paineita (jotta mahdollisesti johtuvat siitä kun palkkaa ei tule) ja siten siis ehkäisee sen purkautumista liikkeiden aikana vinkumisena ja ylikierroksille menoa. Olen ajatellut, että tämä on jonkin sortin kiertotemppu, mahdollisesti opetan sen kiertämään minut. Cina kun pallonkin kanssa aina juoksee ympyrällä palkaamassa itseään.

Lisäksi treenaamme paljon täysin kisamaisesti, jotta Cina saa varmuutta kaikkiin kisoissa oleviin asioihin, kuten liikkeenohjaukseen ja paikasta toiseen siirtymisiin ja lisää varmuutta myös liikkeisiin. Otamme siis muutaman liikkeen täysin kehämaisesti liikkeenohjaajan kanssa ja kehään tulon koiran tarkastus mukaan lukien yms.. Näiksi liikkeiksi valitaan aina varmoja liikkeitä, koska niitä ei korjailla kesken treenin. Korjaukset toteutetaan sitten esim. seuraavana päivänä pelkkänä tekniikkatreeninä.

Tänään otimme kisatreeninä liikkeestä istumisen, metallinoudon ja kauko-ohjauksen.Istuminen oli nopea, joskin piipitti seuraamisosiossa, nouto oli nopea ja luovutuskin ok, kauko myös ok. Kaukoihin laitoin sitten jo takapalkan ja vapautin kaukoista pallolle. Eli kolme liikettä putkeen liikkeenohjauksella ja sitten pallo palkaksi. Tähän treeniin olin tyytyväinen =)

Ei kommentteja: