tiistai 17. kesäkuuta 2008

Esineruutua ja jälkeä

Eilen illalla olimme treenaamassa Hannan, Dillen ja Blondin kanssa esineruutua ja jälkeä. Esineruutu meni Cinalta jälleen hyvin ja otimmekin vain yhden esineen haun sillä edellisillä kerroilla olimme etsineet neljää ja sittemmin kahta esinettä. Ajattelin tämän toimivan motivaatiotreeninä vaikkei Cinalta tässä lajissa todellaakaan puutu motivaatiota. Cina työskenteli hyvin ja esine löytyi toisella lähetyksellä. Hyvä suoritus, vaikkakin tuli välissä takaisin kun ei ollut löytänyt esinettä. Toisella lähetyksellä esine tuli hienosti ja nopeasti käteeni.

Jäljelle laitoin Cinalle 6 keppiä ja jälki menikin hirveällä vauhdilla ja tohinalla. Intoa riitti, sillä metsäjälkeä emme olleet tällä kaudella vielä tehneet, saatika laittaneet keppejä jäljelle. Cina ilmaisi kepit hienosti menemällä maahan vaikka jännitin, että muistaako se miten ne ylipäätänsä ilmaistaan. Vauhtia ja touhotusta oli vähän liikaa ja varmaankin siitä syystä eksyimme hetkeksi jäljeltä ja keppejä nousi vain 5 kappaletta. Yksi jäi siis löytämättä. Mutta hyvä suoritus siinä mielessä, että ilmaisut olivat loistavia ja koira teki töitä koko ajan. Jäjestykseen haetaan edelleen tarkkuutta ja rauhoittumista peltojäljeltä.

Riesan jälki oli lyhyt ja askeleet olivat erillään toisistaan ja joka askeleella nami. Viimeksi kun yritimme treenata Riesan kanssa metsässä jälkeä samalla porukalla, Riesa ei pystynyt keskittymään ollenkaan ja jostakin syystä en saanut sitä edes lähtemään jäljelle. Silloin keskeytimme Riesan kanssa treenit siihen. Tällä kertaa Riesa lähti hyvin jäljelle mutta vaikeustaso oli ehkä liian suuri, eli palaan takaisin laittamaan askeleet vielä kiinni toisiinsa. Kohtalaisen hyvin Riesan jäljesti kuitenkin ja keskittyminen ja häiriön sieto toivottavasti paranee pikkuhiljaa.

Ei kommentteja: