tiistai 8. tammikuuta 2008

Keittiötreeniä...

Olen ollut sellaisessa köhässä Joulusta asti, että lenkkeilyt on korvattu levolla (ja remontilla).
Koirienkin kanssa on siten puuhailtu melko vähän, mutta jotain kuitenkin.

Cinan kanssa treenailin keittiössä kauko-ohjauksen asennonvaihtoja. Tavoitteena olisi saada niistä nopeita, mutta huonolta näyttää. Keittiössä vaihdot ovat hitaita ja maahan liuttiin muovimatolla, ei siis mitenkään reipasta menoa =( Kauko-ohjauksen vireen säätely on vaikeaa. Ulkona tekee jokseenkin reippaasti kun muun reenin ansiosta vire on korkealla. Mutta yritäpä keittiössä päiväunien keskellä vielä juoksun aikana =) Lisäksi vahvistetiin sivulle tuloa ja otettiin erikseen noudon luovutuksia sekä tunnarilla että ohjatun kapulalla. Tavoitteena luovutus lähemmäksi. Tässä edistytään kohtalaisesti ...

Riesan kanssa otin maahan-istu kaukoja muutaman ihan läheltä, mikä sujuukin jo ihan kivasti..tässä yhteydessä en vaadi maassa pysymään vaan käsken heti istumaan. Tavoitteena opettaa oikea tekniikka vaihdoille jo pentuna. Lisäksi otettiin sivulletuloa ja seuraamista pieni pätkä. Näissä on vielä voimakas käsiapu. Noutokapulan suuhun ottamisesta Riesalla ei ole vaikeuksia. Tällä kertaa mennään siinä, että palkka tulee pelkästä kapulan suuhun ottamisesta. Harjoittelun aloitin siten, että pidin kapulaa kädessä ja kun koiran suu oli auki laitoin kapulan sinne ja heti palkka. Ei siis mitään pakkoa vaan kapula kävi suussa ja heti palkka. Seuraavalla kerralla Riesa jo ottikin kapulan heti itse kun huomasi, että siitä se palkka tuli. Lopuksi otettiin vielä eteen istumaan tuloa siten, että olin tuolilla ja nojasin taaksepäin ja käskin Riesan tänne käskyllä eteen istumaan. Riesan kanssa on ilo treenata sen verran tarkkana se on koko ajan =)

Remppa Klaukkalassa edistyy hitaasti ja helmikuussa joudummekin hetkeksi muuttamaan koirien kanssa Hämeenlinnaan isän luokse.. Agi treeneissä tuskin tulee sieltä asti käytyä ja nyt Cinalla on juoksu..harmi, kun helmikuussa ollaan ilmoitauduttu muutamiin ekoihin kakkosluokan kisoihin ja niitä ennen päästään treenaamaan laskujeni mukaan kerran..pujottelun sisäänmenoa ja kontakteja pitäisi vahvistaa.


Photobucket

Ei kommentteja: